Betydelsen av vandring

Den populäraste utomhusaktiviteten som många tycker om är vandring. Vandring är om du tar en kort stig i din föredragna delstat eller nationalpark och promenerar längs den.

Det finns dock olika typer av vandringar, och alla görs inte på korta stigar. Medan vissa stigar bara är ut och tillbaka och knappt en åttondel av en mil långa, kan andra vara hundratals eller till och med tusentals mil långa.

kategorier av vandrare

Definiera vandring

Nu kan termen “trekking” användas omväxlande med ryggsäcksresor på flera nätter eller till och med genom vandring.

Trekking, å andra sidan, är något helt annat i mina ögon. Trekking, enligt min mening, kvalificerar sig som ett transportsätt som saknar all form av modern teknik. Varför spelar det någon roll?

Enkelt uttryckt, människor som reser från punkt A till punkt B gör det enbart till fots. För det mesta finns det inte ens ett spår eller väg.

Vandring som en form av alternativ transport

Trekking, enligt min åsikt, skulle vara den ultimata livsstilsförändringen för att helt omfamna utomhusaktiviteter.

Det skulle vara jämförbart med att ge upp sin bil och ta tåget istället. Med vandring skulle du gå ännu längre och avstå från alla transportsätt till förmån för att enbart lita på dina egna fötter för att resa från en plats till nästa och återvända hem.

Enligt min åsikt kan vandrare mycket väl vara vandrare, men vandrare kan inte lätt vara vandrare.

Trekking verkar vara ett globalt transportsätt och är verkligen ett bättre alternativ för att hålla sig i form samtidigt som man avsevärt minskar kostnaderna för privat eller kollektiv transport. Jag skulle seriöst utforska vandring som ett lönsamt alternativ till modern transport om mitt område var mer spårvänligt.