Vintercamping nödvändigheter

Håll dig torr och varm när du campar på vintern. Att ha rätt utrustning kan göra en lång kylig vandring roligare.

Vinterkläder utomhus

Vintercampingutrustning liknar backpackingutrustning, men varmare och tuffare. Här är höjdpunkter:

Snötäckt fyra-säsongstält

Vinterklara tält är nödvändigt. Överväganden om vintercampingtält:

Om du campar under trädgränsen och inte förväntar dig dåligt väder kan det räcka med ett 3-säsongstält.

Ett 4-säsongstält rekommenderas för hårda vindar och snöfall. 4-säsongstält inkluderar starkare stavar och tyngre tyger för att stå emot vind och snö. De har mindre mesh och regnflugor som sträcker sig lågt för att hålla snö ute.

Behöver mer utrymme. Skaffa ett tält med en person mer än vad som kommer att sova i det (t.ex. ett 3-personerstält för två personer.) Detta låter dig förvara utrustning inomhus.

Backpacking Tents:

Ryggsäck

Vintercamping och backpacking kräver extra utrustning och varmare, tjockare kläder, så du kan behöva en större packning. Packa lätt, men var alltid vinterklar.

Se till att din väska har spetsar för att fästa skidor eller snöskor.

baggies

Använd en sovsäck som är minst 10°F lägre än den kallaste temperaturen du förväntar dig att möta. Om du blir för varm, lufta påsen.

Tänk på dessa när du väljer en sovsäck:

Gåsdun eller syntetisk isolering fyller kallvädersbagage. Duns värme-till-vikt-förhållande är populärt. Håll torrt (när det är vått förlorar dun mycket av sin isoleringsförmåga).

Vinterväskor har dragrör bakom dragkedjor, dragkragar ovanför axlarna och huvor för att fånga värme.

Att lägga till en sovsäcksfoder kan göra din väska varmare. Dessa förbättrar värmen, minskar slitaget och håller ditt bagage rent. Det extra lagret ger 5–25°F värme.

Hur man väljer Backpacking sovsäckar har ytterligare information.

Två madrasser

Ett isolerande och dämpande liggunderlag. Här är lite information om sovbädden:

Använd två fullängdsdynor för att hålla dig varm under vintercamping. Skum med slutna celler och en självuppblåsande dyna ger den finaste isoleringen från den kalla marken. Skumkudden skyddar den självuppblåsande dynan från punkteringar.

R-värde: Dynornas isoleringsklass varierar från 1,0 till 8,0. Högre R-värden isolerar bättre. Under hela säsongen eller vintern har R-värden på 4,0 eller högre.

Spis

Vintercampingkaminer inkluderar kaminer för flytande bränsle och kapsel.

Vit gas brinner varmt och rent i förhållanden under fryspunkten i kaminer med flytande bränsle. De är tyngre, tar längre tid att koka och måste grundas före användning. Vissa flerbränslekaminer kan drivas med blyfri fordonsbensin, fotogen, flygbränsle och/eller diesel.

Kapselkaminer är kompakta, lätta och snabba att koka, men alla fungerar inte i kallt väder. Vintercamping kräver en kapselbrännare med tryckregulator. Kapslarna minskar trycket i kalla temperaturer, vilket ger en svag låga. Tryckregulatorer hjälper. Kaminens prestanda kan förbättras genom att hålla bränslebehållaren varm i sovsäcken på natten och i en jackficka på lägret.

Råd om matlagning:

Om din primära spis går sönder, ta med en backup. En andra spis påskyndar gruppmatlagning.

Kom ihåg att snösmältning för dricksvatten kräver mer bränsle. Högre höjder kräver mer bensin.

En spisbas gjord av plywood i storlek kan öka prestandan. Basen förhindrar att en kamin med flytande bränsle eller kanister med fjärrbrännare sjunker ner i snön och blir instabil när den värms upp. Linda in kaminens bas i stanniol för att reflektera värmen och hålla bränslebehållaren varm.

Ställ in din bensinbehållare i vatten för att förhindra att den fryser. Detta kommer att förhindra frysning. För att göra det, fyll en plattbottnad bassäng med vatten och placera behållaren inuti.

Snöskor, skidor, snowboard

Snöskor, skidor, snowboards: Det går bra att vandra i ett par centimeter snö (om lederna är hala, överväg att sätta vinterdraganordningar eller stegjärn på dina stövlar.) Om du reser till en snöig miljö behöver du flytning. Dina huvudsakliga val är:

Snöskor: Om du inte är en skid- eller snowboardåkare, prova snöskor. Snöskor är lätt att lära sig eftersom det är som att vandra. Läs mer i vår guide för snöskor.

Längdskidor är bra för mild terräng. Ta med backskidor för tuffare backar.

Splitboards kan användas som skidor för att klättra i backar (på toppen av backen sätter du ihop brädan igen och snowboard ner). Du kan också packa en snowboard och använda snöskor för att klättra.

släde som drar vintercampingutrustning

Vissa vintercampare drar släde på längre vandringar. En släde hjälper dig att bära mer gods och minskar ryggbelastningen. Branta backar och smala stigar kan vara utmanande med släde, så planera i förväg. Gör din egen campingsläde här.

Lavintransceiver, sond och spade

Om du åker i lavin terräng måste du bära och veta hur du använder tre saker:

Lavinsändare skickar signaler som andra sändtagare kan ta emot. Transceivers hjälper räddare att hitta lavinoffer. Innan du går in i lavinterräng, lär dig hur du använder en. Instruktion och övning behövs. Välj Avalanche Transceiversför detaljer.

en vikbar stång med djupindikeringar (vanligtvis upp till 10 fot lång). Efter en lavin kan sektioner snabbt sättas ihop för att hitta offer.

Spadar behövs för att rädda lavinoffer. Den kan jämna ut en tältplats, gräva ett snöskydd eller smälta snö för dricksvatten.

Om du reser genom ett snöigt landskap måste du undvika lavin terräng. Ta en gratis lavinmedvetenhetsklass på REI eller någon annanstans (leta efter en REI Outdoor School Avalanche Awareness-klass i ditt område). Kontrollera den lokala lavinprognosen för troliga hot. Lavinprognoser kanske inte är korrekta för vissa platser. Börja med Avalanche Basics för att upptäcka mer.

Topp 10

Backcountry camping kräver de tio väsentliga. Innan du går, dubbelkolla vem som tar med vad. Se vår uppsats och checklista för de tio väsentliga.

Vintercampingkläder

Vintercamping buntad

Vintercampingkomfort beror på rätt utrustning och lager. Läs grunderna i lager och hur man klär sig i kallt väder, leta sedan efter dessa tre grunder:

Baslager: Underkläder bredvid huden. Mellanvikts långkalsonger är bra för vintercamping. Lättvikt är bäst för milt väder, tungvikt för under fryspunkten. Välj polyester- eller ulltextilier som dränerar svett och torkar snabbt. Välj baslager för att lära dig mer.

Mellanlager: Detta lager hjälper till att bevara kroppsvärmen. Tjockare = varmare. De flesta vintercampare föredrar en pösig dunjacka eller syntetiskt isolerad jacka. Se till att din fleecejacka är tung. Alternativen för benkläder inkluderar fleecebyxor eller tunga långkalsonger. Vilken isolering är bättre: dun eller syntet?

Detta vattentäta/andningsbara lager skyddar dig från snö, slask, regn och vind. På vintern behöver du en helt vattentät jacka och leggings, inte bara vattentät, eftersom fukt kan kyla dig. Dessa kläder måste vara genomsläppliga så att basskiktssvett kan strömma ut. Hur man väljer regnkläder diskuterar skal.

Dessa billiga tillägg kan ge värme:

En mössa i ull eller syntetiskt material duger. Täck öronen. Ansiktsmasker eller balaklavas kan hålla dig varm.

Fleecehandskar är varma, men isolerade, vattentäta/andningsbara handskar är överlägsna. Vantar värmer fingrarna men minskar fingerfärdigheten. Om dina skor blir blöta, ta med ett extra par.

Solglasögon och skyddsglasögon ska alltid bäras. Om du förväntar dig soliga dagar, använd glasögon eller glasögon med mörka glas och en VLT på 0 – 19 %. Gula, guld-, bärnstensfärgade eller rosa linser hjälper till att öka kontrasten i dimmiga, platta ljusförhållanden. I mulet läge är en VLT på 20–40 % eller högre utmärkt.

Icke-bomullsstrumpor: Stövelpassformen avgör strumpans tjocklek. Om dina stövlar är för tighta, kommer tjocka strumpor inte att hålla dina fötter varma. Extra?

Skodon

Du kan använda vandringskängor om det bara är några centimeter snö. I djupare snö vill du ha vattentäta, isolerade vinter- eller klätterskor. Damasker förhindrar snö från stövlarna och förbättrar värmen.

Skidåkning och snowboard kräver bindningskompatibla pjäxor.

DELA DETTA: