För att överleva med din familj på 12 kvadratmeter, här är sex smarta lösningar för ett litet boende.

Tolv kvadratmeter kan likna ett förvaringsutrymme eller en sovsal. En husvagn av den här storleken är dock inte ovanlig. Det borde inte vara några problem med en hel familj som bor där. Ett fascinerande hinder!

Tillverkarna av husvagnar och husbilar har bemästrat konsten att utnyttja det tillgängliga utrymmet på bästa sätt just nu. Men det finns utan tvekan vissa variationer mellan typer och modeller.

I det här inlägget delar vi med oss ​​av våra bästa råd för att få ut det mesta av din campingresas tillgängliga utrymme utan att bli vilse eller förvirrad.

Använd lådorna.

Det kan tyckas okomplicerat, och det är det, men överraskande många campare behöver utnyttja lådorna och andra inbyggda förvaringsmöjligheter som följer med husvagnen eller husbilen. Runt köksbordet kan väskor och fodral täcka hälften av det tillgängliga utrymmet.

Lägg lite tid på att lära känna din bil och använda varje liten låda. Du kan undvika att behöva springa runt och dra varje låda genom att lägga till någon sorts etikett på lådorna så att du kan hålla reda på vad som finns där. Kom ihåg att använda “mild” tejp för att säkra taggarna; Annars kan det uppstå obehagliga märken när du tar bort etiketterna.

Expandera markisen

Ett annat rakt knep som är värt att nämna. På sommaren förvandlas markisen till ett utrymme där alla kan koppla av. Lägg gärna till vackra sittdynor, hängande lampor och en klätterväxt till din design.

snabbtorkande tyger

Ett genuint gyllene knep Använd snabbtorkande handdukar för att undvika att öppna husbilens eller husbilens dörrar för att torka möblerna.

Bomullshanddukar tar lång tid att torka, särskilt i en husvagn med otillräcklig ventilation. Detta kan resultera i unken luft i tåget en våt dag. Det är bekvämt när du har en handduk som torkar snabbt och som kan packas undan.

Funktionella kläder torkar dessutom snabbare än “vanliga” bomullskläder.

olika färgteman

Vill du ha dem i husvagnen kan det vara ett smart sätt att “färgkoda” dina draperier och andra tyger. Gardinerna, kuddarna och dukarna i köket kan ha en nyans, medan de i sovrumsdelen kan vara en annan. Husvagnen är indelad i olika “rum” på detta sätt.

Detta är ett mer komplext knep eftersom de flesta husvagnar och husbilar har färdiga inredningsteman, men det är bra att tänka på om det är dags att byta ut textilierna.

blygsam tv

En TV i den här storleken – behöver du den? Utanför släpvagnen är där du bör uppleva campingturen. Och om du måste vara inne, varför inte samlas runt bordet för ett kort- eller brädspel?

Det brukar vara mysigt med en tv när det regnar, men en surfplatta på stativ fungerar exceptionellt fint. Fördelen är att den kan förvaras när den inte används.

En smartphone eller surfplatta kan också ersätta många andra enheter, inklusive radion och väderstationen. Istället för att använda separata enheter för allt, använd en app och eventuellt en liten batteridriven högtalare för bättre ljud.

Spegeln lurar ögat.

En spegel skapar intrycket av ett större utrymme. Att använda spegelplast eller liknande är en smart idé eftersom man inte vill slå skärvor av en trasig spegel när man kör över ett farthinder!

DELA DETTA: