Stor efterfrågan på kompakta husbilar

Det är inte för inte som många har fått upp ögonen för små husbilar. Husbilarna är lätta att manövrera – smala gränder och smala vägar stoppar inte husbilen. De är också billigare än större husbilar. Och fördelarna är fler än så – här kan du läsa om några av dem.

Liten husbil: flexibel, ekonomisk och bekväm

Dessutom kan en mindre husbil parkeras var som helst. Det lilla formatet gör inte bara att husbilen inte behöver lika mycket bränsle som en stor utan är också perfekt som en andra bil. På så sätt gynnas du även när den används till något annat än typiska husbilsäventyr. Även om mindre husbilar vanligtvis är mindre än sex meter behöver det inte vara på bekostnad av komforten. Naturligtvis har de ett mindre utbud än en stor husbil; därför är det bara några som tilltalas av dem.

Intelligenta lösningar för små husbilar

Livet i en liten husbil kan jämföras med compact living, och många compact living-lösningar kan appliceras på det mindre husbilen. Smart förvaring är nummer ett när du bor på ett litet utrymme. Du sparar mycket utrymme med lämpliga förvaringsmöjligheter i husvagnen. De flesta tillverkare av små husbilar har naturligtvis detta i åtanke på ritbordet. Om husbilen har något kvar att önska kan du ofta lösa det själv om du är lite händig. Annars kan det vara värt att anlita en bra snickare som kan skapa så mycket plats som möjligt i en liten husbil.

En liten husbil får köras med B-körkort.

En av anledningarna till att den mindre husbilen ökar i popularitet är att den inte kräver C-körkort. Till skillnad från större husbilar behöver den mindre endast körkort. B. Mindre husbilar klassas under 3,5 ton. Om du ska sätta dig bakom ratten i en husbil som väger mer än 3,5 ton behöver du även C1-körkort, i alla fall om du tog ditt körkort efter 1 juli 1996. Fick du ditt tillstånd före 1 juli 1996 ? Grattis, då kan du även köra de tyngre husbilarna med B-körkort, förutsatt att du inte fått ditt körkort indraget någon gång.

Världens minsta husbil?

Det finns en hel del små husbilar på marknaden. Minst av allt sägs det att den halvintegrerade husbilen Hymer Van 314 är. Trots att den bara är cirka 2 meter bred och cirka 5,5 meter lång har den plats för två till tre personer. Och – den har kök, badrum och dusch!

DELA DETTA: