Camping att göra och inte göra

Kampgrounds of America och North American Camping Survey genomförde en specialrapport om camping och covid-19 som visade att en tredjedel av turisterna är intresserade av sin första campingresa. För första gången som resenär kan det vara skrämmande att arrangera en resa.

Det finns ingen enhetlig metod för camping. En jurta med måltider och Wi-Fi var min första campingupplevelse, som folk sa till mig var “inte riktig camping.” Under vår vistelse i Estes Park, Colorados Rocky Mountain National Park, var vi tvungna att vandra nästan en mil till vår camping och tillbringa natten under stjärnorna i ett tält.

Eftersom jag är en svart kvinna, brukade jag tro att camping var utom räckhåll för någon som mig. Men efter att ha åkt på de resorna insåg jag hur mycket jag gillade det och hur ivrigt jag skulle åka på camping igen. Även i min begränsade campingerfarenhet kan jag berätta att det finns många olika grader av camping, och du kan välja den som bäst passar dina behov.

I den här intervjun med Caleb Hartung, VD för Campspot, och Danielle Williams, grundare av DiversifyOutdoors.com och MelaninBaseCamp, ger de några användbara råd om hur man undviker att göra rookiemisstag när man campar.

Använd dina digitala resurser

En av de bästa metoderna för att hjälpa människor att planera sin drömsemester är genom att använda teknik. Campspot har mer än 100 000 campingplatser i 47 delstater och Ontario, Kanada, vilket gör det enkelt att upptäcka de bekvämligheter du vill ha till ett pris som fungerar för dig. Med några få musklick kan du designa dina drömmars campingupplevelse, från en campingplats vid sjön till en lodge med luftkonditionering. Campspots VD Caleb Hartung tillägger att om du är en campare med funktionshinder, finns det ytterligare kriterier som kan hjälpa dig att välja den bästa campingplatsen för dina behov. Du kan leta efter ADA-tillgängliga campingplatser på vår sida, vilket krävs enligt lag för de flesta campingplatser.

Vandring med en grupp kvinnliga vänner i naturen

På grund av Jim Crow-lagstiftningen separerades till och med nationalparker och andra utomhusområden, vilket gjorde det osäkert för svarta människor att utforska. Grundare som vandraren Danielle Williams och sinnena bakom DiversifyOutdoors.com och Melanin Base Camp hjälper till att öppna utomhusdörrarna. “Nej, det här är ingen slump. Det är inte en fråga om etnicitet eller bakgrund. Avsiktligt fick vi inte komma in i det området “Det var Williams åsikt. För henne var det helt enkelt en praktisk fråga att utveckla specialiserade hashtags och konton på sociala medier. Ett primärt mål med Melanin Base Camp var att föra samman människor som såg ut som Williams och delade en kärlek till naturen, oavsett vad den kärleken kan vara.

Upplever en överdriven exodus

Camping i din egen bakgård kan stå på din bucket list, men du kan ordna den resan när du har vant dig. När det gäller förstagångscampare, “är den genomsnittliga camparen faktiskt närmare hemmet [cirka 130 miles], vilket är ett fantastiskt ställe att börja,” tillade Hartung. Om du är en förstagångscampare skulle jag inte rekommendera en nationalpark.” Detta beror på det faktum att kommersiella campingplatser vanligtvis ger bättre service än nationalparker. Det finns fler anställda på en privat campingplats, och de” Det är också lättare att ta sig dit, eftersom de är inom en timme eller två från ditt hem, sa han. För nybörjare rekommenderar Hartung två till tre dagar långa helgresor, som är mer tillgängliga på grund av sin närhet.

Användningen av negativa ord och den alltför ambitiösa strategin

Enligt Williams, “Det är viktigt hur vi pratar om camping och utomhus.” “Ord som “jag övervann det här” kan vara skrämmande när de talas i utomhussammanhang, därför är det bäst att undvika det. Människor som tror att utomhus är påfrestande och kräver åtta eller nio mil vandringar eller backcountrycamping kan bli avskräckta av detta “, sa Williams. Hartung var med på det. “Det är som ett par nya vandringskängor”, tillade han. För att vänja skorna vid fötterna bör du ta några korta promenader. Camping är ett bra exempel på detta. Även om extrem camping kan bli en ny sport för dem som uppskattar det, “jag skulle börja med att bo i en stuga och ha hemmets bekvämligheter”, sa Hartung i sin intervju.

Spenderar för mycket pengar på utrustning

Som Williams påpekade, “du behöver inte köpa otroligt dyr utrustning direkt.” När du är den nya ungen på blocket är det lätt att sugas in i grupptrycket för att spendera för mycket på utrustning. Ett litet tryck kan utövas av människor som säger saker som “Du ska inte skaffa det här tältet från Walmart eftersom det är för tungt; du måste skaffa ett ultralätt tält från REI”, när du verkligen inte behöver det,” Williams Lagt till. Vilken typ av campingutrustning du behöver beror på vad du gör.”

Lägger till D problem med köpprocessen för ditt tält

“Coleman är ett fantastiskt varumärke att börja med om du letar efter ett relativt enkelt tält”, sa Hartung. “Du kan ha ett omedelbart tält eller ett snabbtält. Instant-tältet är bara ett paraply som du bara poppar upp. Färgkodade stolpar kommer att användas i det snabba tältet. Även om det inte är omedelbart är det går ganska snabbt ändå.” Enligt Hartung, om du använder dessa alternativ direkt, kommer din upplevelse att bli mindre frustrerande.

Att kringgå lager när du reser

Om du råkar vara någon annanstans än i tropikerna när solen går ner, även på högsommaren, kan temperaturen sjunka brant. Williams råder campare att resa lätt och återanvända kläder istället för att ta med extra lager. Din resa kan bli förstörd om din väska är för tung.

Att ha en väska i fel storlek

Om du ska ut på en lång vandring är packplacering avgörande. För att undvika att få stora blåmärken eller värre på dina axlar och rygg, låt någon med lite mer erfarenhet se över ditt växelval med dig, rådde Williams.

Ditt vattenfilter och snacks hemma

Williams föredrar LifeStraw framför jodtabletter när hon är ute och gör äventyr i bushen, men hon kommer att använda båda för att filtrera vatten. Snacks är viktigt på varje resa, och Hartung rekommenderar att ta med för många. Enligt honom “uppmuntrar vi folk att överpacka.” uppgav han. Om du ska få slut på mat, ta med lite. Om du får slut på mat kan din camping ha en lanthandel eller ett kafé på plats där du kan få något att äta.

Glömde att ta med solkräm, insektsspray och skor med stängda tå

Solskyddsmedel är ett absolut måste om du vill slippa besvären av en solbränna. Att bära solskyddsmedel med en SPF på 30 eller högre och applicera det varannan timme när du är utomhus rekommenderas av American Academy of Dermatology. Det är nödvändigt att ha buggspray till hands, och du kommer säkert att ångra att du glömde det på din köksbänk förr snarare än senare. Skor med slutna tå ger ett extra lager av försvar mot solbränna och insektsbett. De håller dina fötter torra och rena när du är ute och campar eller vandrar.

DELA DETTA: