En checklista för campingrelaterad första hjälpen-kit som ska bäras vid sidan av

När du går ut i vildmarken för aktiviteter som vandring eller camping måste du absolut ta med dig ett första hjälpen-paket. I händelse av att du hamnar i en situation där du kan dra nytta av att använda föremålen i ditt akutpaket medan du är på äventyr i naturen, kommer du att vara tacksam för att du tog med dig dem.

Föreställ dig situationen som följer. Du har äntligen anlänt till campingen och barnen har det underbart att leka vid vattnet när du får allt förberett för deras vistelse. Du håller just nu på att resa tältet och ordna matlagningsredskap och förnödenheter. Efter att ha hittat några stenar att kasta i havet börjar barnen springa fram och tillbaka längs strandlinjen. Nötningen och skäret som kan uppstå från en enkel snubbla och fall kanske inte verkar vara ett stort problem till en början, men när man räknar in smutsen blir situationen betydligt allvarligare än den först såg ut att vara. Trots att det kan vara ganska obehagligt att bli stucken av ett bi eller att ha en allergisk reaktion mot en växt som sticker för tillfället, är båda dessa tillstånd relativt enkla att bota medicinskt.

När vädret på campingen är fint har vi en benägenhet att bli alltför entusiastiska, och som ett resultat är det mer sannolikt att vi drabbas av mindre skador, såsom skärsår och skrapsår, när vi transporterar alla våra tillhörigheter och ställer in vår utrustning. Om du planerar att spendera tid utomhus, bör du ta med dig några vanliga första hjälpen-kit för camping med dig ifall något går fel. När du åker på camping bör du alltid ta med dig en första hjälpen-väska som är välfylld vid eventuella olyckor.

Om en omfattande checklista för första hjälpen på camping var det du letade efter, har du hittat det du letade efter. Du har möjlighet att köpa ett grundläggande första hjälpen-kit från apoteket i din stad och förbättra det med några ytterligare föremål som är mer relevanta för din campingresa, eller så har du möjlighet att sätta ihop din egen första hjälpen-låda för vildmarken av några grundläggande resurser.

Ett komplett startpaket som är fullt fyllt med alla nödvändiga föremål

 • Bandage med ett brett urval av lim, förutom storlekar.
 • fjärilsbandage
 • gasbindor av olika storlekar eller gasväv
 • produkter med en antibakteriell effekt som kan appliceras lokalt
 • dukar som har steriliserats och olika desinfektionsmedel för användning vid tvätt
 • läkemedel för behandling av inflammation och obehag
 • salva eller kräm som innehåller hydrokortison
 • Dessutom finns det redskap i satsen, såsom pincett, sax och säkerhetsnålar.
 • solbränna lättnad spray
 • medicin mot diarré
 • Läkemedel som kallas antihistaminer som används för att behandla allergiska reaktioner
 • ögondroppar
 • salva med tre olika antibiotika
 • molskinn
 • tvättsprit för händerna

Föremål som inte finns i detta

 • silvertejp
 • superlim
 • aloe vera
 • Solskydd
 • epi-penna
 • receptbelagda läkemedel
 • nödfilt

Frågan som då behöver besvaras är vilka typer av olyckor som kan inträffa när någon campar. Å andra sidan finns det alltid en chans att du kommer att repa, skrapa eller skära dig någon gång i framtiden. Campingansvar som inte verkar särskilt farligt är ofta. När vi är ute finns det några aktiviteter som kräver vår odelade uppmärksamhet, som att gå på vandringar genom tät växtlighet, som taggbuskar eller kaktusar, laga mat utanför eller över lägereldar och försätta oss i situationer där vi utsätts för miljö och insekter. När du är ute på en vandring i skogen bör du hela tiden vara väl förberedd och medveten om vad du ska göra i händelse av en kris.

Din första hjälpen-låda bör innehålla en mängd olika bandage, förutom antiseptiska våtservetter och antibiotikakräm, så att du kan behandla alla skärsår, skrapsår eller repor som kan utvecklas. Om du råkar sitta för nära en lägereld och får aska eller aska i ögonen, är det en enorm komfort att rensa ut dem med en saltlösning, medan väteperoxid är praktiskt för att skölja ur skärsår. Om du sitter för nära en lägereld och får aska eller aska i ögonen är det en enorm tröst att rensa ut dem med en saltlösning.

Q-tips och flytande smärtstillande medel är mycket användbara verktyg att ha till hands för att behandla saker som insektsbett, mindre skärsår och skrapsår. Pincett är ett extremt användbart verktyg att ha till hands för situationer där det är nödvändigt att ta bort splitter och taggar. Att klippa tejp eller bindningar med sax eller kniv är det bästa alternativet om du behöver göra det. Glöm inte att bära acetylsalicylsyra och Tylenol för att lindra huvudvärk och andra typer av inre smärta, och om du har problem med tarmarna, ta med lite Imodium eller annan receptbelagd medicin som botar diarré.

En spray för solbränna, par Speciellt en som innehåller aloe vera, chapstick för läpparna, zinkoxid för huden, brännkräm och, om det behövs, ett ormbettkit är några andra saker som kan vara praktiska. Du bör inte ha några problem med att spåra något av dessa på ditt lokala apotek. Anpassningsförmågan hos ett Leatherman multiverktyg gör det till en fördel att ha i praktiskt taget alla situationer och ett tilltalande tillägg till alla kit eftersom det kan användas till så många olika saker.

Som en sista vägledning skulle jag rekommendera att göra det till en rutin att se över ditt första hjälpen-kit en gång om året och fylla på eventuella mediciner eller förnödenheter som har gått ut eller inte längre är relevanta för nuvarande behov. När du åker på camping bör du aldrig glömma att ha en första hjälpen-låda som är helt fylld med alla nödvändiga föremål i händelse av en nödsituation. Nu när du har en campingförbandslåda monterad och redo för ditt nästa äventyr, bör du gå tillbaka genom resten av vår omfattande campingchecklista för att dubbelkolla att du inte har lämnat några viktiga varor hemma och för att se till att du har har inte missat något viktigt.

DELA DETTA: