Hur campar du?

Betydelsen av camping

Den mest populära typen av utomhusaktivitet, camping, innebär att övernatta på en avlägsen plats.

Handlingen utspelar sig vanligtvis inne i ett tält. Många av oss väntar med spänning på de varmare månaderna så att vi kan börja campa. I år har jag gjort det ett par gånger, och jag är beredd att göra det snart igen.

Camping stilar

Om du är ny inom friluftsliv och vill engagera dig mer är det avgörande att förstå skillnaderna mellan de olika typerna av camping.

Typisk campingcamping innebär att köra till en campingplats, sätta upp ett tält eller hängmatta eller sova i ett fritidsfordon av något slag.
Camping förknippas ofta med vandring, vandring eller backpacking. När du gör detta bär du normalt ditt tält, hängmatta, presenning eller annat sovutrymme i din ryggsäck när du går till din campingplats.
Vissa människor väljer också att slå läger utomhus utan att använda en inhägnad på natten (dvs ett campingtält).

Svårighetsgrad: Medel till hård

Rätt utrustning behövs för camping, inklusive ett tält, sovsäck, köksutrustning och till och med specialiserade ryggsäckar för att bära allt.

Dessutom innebär camping mycket svårare och kräver vanligtvis en starkare och mer vältränad individ än de som kör till sina campingplatser.

Vandring, vandring och camping

Därför, även om friluftsliv inkluderar aktiviteter som vandring, vandring och camping, är det avgörande att förstå hur var och en skiljer sig från de andra.

Även om de flesta individer kommer att välja vandring och camping som fritidsaktiviteter utomhus, bör vi inte peka ut vandringsfördelarna.

Men det är viktigt att känna till skillnaden mellan vandring och vandring, särskilt om du är ny på friluftsliv och vill vara säker på att du väljer rätt typ av träning. Särskilt när man väljer specialutrustning eller organiserar sin resa runt denna aktivitet.

DELA DETTA: