Råd för riskfri camping

Välj ditt paket.

Välj en ryggsäck baserat på längden på din ryggrad och längden på din promenad. Liter används av tillverkare för att specificera förpackningsvolymen. Flerdagarspaket, som varierar i storlek från 60 till 80 liter, är idealiska för 2- till 5-dagarsresor.

Ett kompakt dagspaket kommer att räcka mer än gott för dagliga förnödenheter och förnödenheter för att övervaka dig när du är ute och går om du kör till dagsvandringar från ett basläger.

Sova djupt

Glöm inte tältet, sovsäcken, liggunderlaget, kudden och extra stoppning! Äventyrare behöver inte nödvändigtvis ha ont i nacken på morgonen.

Antalet individer som trängs inuti avgör storleken på tältet. Dessutom är det vettigt att se till att det är väderbeständigt för, ja, du kommer att stöta på lite väder, eller hur?

För vår-, sommar- och höstväder är ett lätt tresäsongstält byggt för att hålla passagerarna torra under lätt snöfall eller regn och samtidigt hålla insekter borta. Välj ett bergsklättringstält som kan överleva dåligt väder om en vintercampingtur är på gång.

Sätta på

Packa följande saker i din bil för att ta med dig till din valda campingplats, såvida du inte tänker leva på enbart jordnötssmör och gelémackor:

visst kol (för campinggrillar)
bränsle för en brand
en propan spis, tidning, en stekpanna, kastrull, koppar, skålar och tallrikar
Kontrollera alltid att lägereldar är tillåtna innan du tänder en, och om så är fallet, använd eldringar. Håll lite vatten och sand i närheten om en brand måste släckas omedelbart.

Ta en tugga

Du behöver fortfarande äta, så var så vild du vill. Utmärkta campingmatval inkluderar:

  • spannmålsbarer
  • Bönor i burkar och soppor med jordnötssmör (se den ökända “Blazing Saddles”-sekvensen för de verkliga fördelarna med burkar med bönor bredvid en lägereld).
  • mellanmålsblandning
  • dryckespulver
  • te och kaffe
  • De behöver inte tillagas, förstörs inte och är idealiska för lätta resor. Ha en extra vattenflaska till hands också.

Fyll den på campingen med hjälp av den angivna kranen, eller om du hämtar vätska från en färskvattenkälla, koka den och använd reningstabletter (tillgängliga online). En daglig konsumtion på 2 200 milliliter för kvinnor och 3 000 för män rekommenderas av forskning.

DELA DETTA: