Tips för fjällcamping som du bör känna till

Skapa en lista

Nybörjare kan tycka att det är svårt att campa, särskilt om de är osäkra på den nödvändiga utrustningen. Att inse att man har glömt något när man campar är det värsta som kan hända. Vi rekommenderar starkt att du gör en checklista för att se till att du har all nödvändig utrustning med dig.

Hitta en fantastisk plats att bo genom att göra lite research.

Syftet med camping är att ha kul och varva ner. Men om du inte är väl förberedd för din destination kan det snabbt gå snett. Ägna lite tid åt att lära dig om området du besöker, klimatet, vägförhållandena och de bekvämligheter som erbjuds.

En allmän tumregel är att alltid sätta upp ditt tält på läsidan av berget, oavsett om du campar på de relativt platta Appalachernas sluttningar eller de högsta topparna i Klippiga bergen. Du är mindre mottaglig för Moder Naturs nycker här eftersom det är mycket mindre vind och temperaturen vanligtvis är lite lugnare.

Spendera lite tid på att utforska området för att hitta den bästa campingplatsen. Se till att stigen inte ligger någonstans där en lavin kan hända, till exempel under ett hårt snöat område. Undvik dessutom att slå upp ditt tält precis under ett träd eftersom tyngden av snön kan få det att gå sönder.

Tänk efter två gånger innan du går och campar utomhus.

Det kan vara skrämmande att campa vilt, särskilt för nybörjare. Det ger dig dock möjlighet att tillbringa natten borta från en erkänd eller auktoriserad campingplats. Att tillbringa natten på okänt territorium kommer att belöna dig med lugn, vacker natur och en känsla av självständighet mitt i den stora naturen.

Tänk bara på att vild camping innebär en mängd olika begränsningar, ansvar och en helt annan packlista. Se till att du är fullt medveten om de begränsningar som införs och de platser där du är tillåten att campa vilt. Tänk på att inte lämna några spår framför allt!

DELA DETTA: